eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaregulator temperatury wpada we frustrację :) › Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!news.eternal-september
    .org!.POSTED!not-for-mail
    From: "Pszemol" <P...@P...com>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
    Date: Sat, 23 Sep 2017 14:48:56 -0500
    Organization: A noiseless patient Spider
    Lines: 2
    Message-ID: <oq6dr6$n70$1@dont-email.me>
    References: <59c517e0$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
    <g496jk5kw02v$.ekfccslrtuq9$.dlg@40tude.net>
    <59c55d46$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <59c6068b$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
    <v9ulaw0g83t9$.1tveg19as1esi.dlg@40tude.net>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <59c65063$0$5150$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c67bc6$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c68266$0$642$65785112@news.neostrada.pl> <oq635p$a3f$1@dont-email.me>
    <59c6943c$0$15203$65785112@news.neostrada.pl>
    <oq664n$vu1$1@dont-email.me>
    <59c6b833$0$15188$65785112@news.neostrada.pl>
    Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Sat, 23 Sep 2017 19:48:54 -0000 (UTC)
    Injection-Info: reader02.eternal-september.org;
    posting-host="87bfd80028345604db4f6a3c2f2ca9e0";
    logging-data="23776";
    mail-complaints-to="a...@e...org";
    posting-account="U2FsdGVkX1+z8z51fqQZMRZEuUqo13Aa"
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
    In-Reply-To: <59c6b833$0$15188$65785112@news.neostrada.pl>
    X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
    Importance: Normal
    Cancel-Lock: sha1:c3nrfKpKa9+Q1gPdRR1aECZfsq8=
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:723968
    [ ukryj nagłówki ]

    "Paweł Pawłowicz" <p...@w...up.wroc.pl.> wrote in message
    news:59c6b833$0$15188$65785112@news.neostrada.pl...
    > W dniu 23.09.2017 o 19:37, Pszemol pisze:
    > [...]
    >>> Hasło brzmi: reakcja Maillarda, generalnie jest to reakcja związków
    >>> aminowych, na przykład aminokwasów, z cukrami. Następująca w kolejnych
    >>> etapach degradacja produktów prowadzi do powstania związków zapachowych.
    >>> Ale o tym parę grubych książek jest...
    >>
    >> Przy parzeniu herbaty mamy to samo co przy pieczeniu chleba
    >> i smażeniu naleśników??
    >
    > Analogia dość daleka, ale reakcja ta sama :-)

    No dlatego na to zwróciłem uwagę, bo nigdy nie skojarzyłbym
    herbaty ani jej zmaku ze smakiem przypalonej skórki chleba :-)

    > Także przy pieczeniu mięsa. Niektórzy smarują kurczaka czy karkówkę
    > roztworem cukru albo miodem, właśnie dla ułatwienia reakcji Maillarda. Nie
    > po to, aby mięso było słodkie, ale aby nabrało aromatu.

    Dokładnie.
    Przybrązowienie posypanego mąką kotleta czy "bitki" wołowej - to samo.
    Mniam, mniam - zrobiłem się głodny :-)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: