eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyPrzechowywanie lubczyka i mięty. › Re: Przechowywanie lubczyka i mięty.
  • Data: 2015-06-25 11:46:07
    Temat: Re: Przechowywanie lubczyka i mięty.
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Wed, 24 Jun 2015 22:10:57 +0200, Krycha napisał(a):

    > W dniu 2015-06-24 o 17:04, Kris pisze:
    >> Lubczyk imięta strasznie mi się rozrosły.
    >> Jak to przechowujecie?
    >> Suszycie?, zamrażacie?
    >
    > Może tak:
    > "Syrop miętowy:
    > 2 litry wody,
    > 20-30 gałązek mięty,
    > 50 dag cukru,
    > 2 dag kwasku cytrynowego, zagotować.
    >
    > Gałązki mięty umyć i osuszyć. Wodę zagotować z cukrem i kwaskiem
    > Do gorącego syropu włożyć gałązki mięty, przykryć i odstawić na 24
    > godziny, po czym wyjąć gałązki, syrop zagotować i przełożyć do
    > buteleczek i zakręcić. Nie pasteryzować, ( ja przed wyjęciem gałązek
    > krótko je popyrkoliłam).
    > Nie jest to jakiś gęsty syrop, ale do letnich napojów idealny."


    Do chłodzących napojów można miętę "grubo" (tj tylko sekundę) zmiksować w
    cukrowym syropie i nalać to w torebki na kulki lodu. Tak zrobiłam też z
    sokiem truskawkowym, tzn zamroziłam go w kulkach. Zresztą zmiksowane z
    dodatkiem cukru truskawki też - będą do koktajlu z mleka zsiadłego.
    --
    XL
    http://www.taniaksiazka.pl/pulapka-gender-karly-kont
    ra-orly-wojna-cywilizacji-p-468577.html
    http://www.taniaksiazka.pl/libido-dominandi-seks-jak
    o-narzedzie-p-427460.html
    "Najlepszą metodą kontrolowania ludzi jest ta, która osiąga swe cele,
    pozostawiając ich całkowicie nieświadomymi faktu, że podlegają kontroli, a
    najlepszą drogą do tego jest systematyczna manipulacja ich pożądaniami."

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1