eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domUszczelnienie wędzarni. › Re: Uszczelnienie wędzarni.
  • Data: 2015-01-20 08:50:05
    Temat: Re: Uszczelnienie wędzarni.
    Od: Dawid <x...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2015-01-19 o 22:20, JDX pisze:
    > Jest sobie ~15-letnia wędzarnia zbita z dębowych, niczym nie
    > konserwowanych deseczek. Po tylu latach stania pod gołym niebem porobiły
    > się już spore szczeliny pomiędzy deskami. Wobec tego pomyślałem sobie,
    > że trzeba w końcu je czymś zapchać. Na razie rozważam silikon
    > wysokotemperaturowy Soudala
    > (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/365-silikon
    -wysokotemperaturowy) lub,
    > w wersji oszczędnej, silikon uniwersalny
    > (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/359-silikon
    -uniwersalny). W tym
    > drugim przypadku muszę najpierw włożyć termoparę do wędzarni aby
    > przekonać się jaka jest temperatura spalin na "wejściu". W każdym razie
    > nie mam bladego pojęcia jak takie silikony zachowają się przy
    > temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
    > chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
    > takiego?
    >

    tylko coś takiego
    https://www.google.pl/search?q=sznur+uszczelniaj%C4%
    85cy&sa=X&biw=1344&bih=722&tbm=isch&tbo=u&source=uni
    v&ei=-Ae-VKKsDs2yadmLgrAN&ved=0CCUQsAQ
    można dopasować do potrzeb i nabyć np. w Casto..


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1