eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaJak działa kuchnia indukcyjna? › Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
  • Data: 2009-09-18 17:27:15
    Temat: Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
    Od: grg12 <g...@c...at> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Papkin pisze:
    >
    >> Szklo jest nieprzezroczyste w podczerwieni 8-14um, przynajmniej
    >> sodowe i sodowo-wapniowe.
    >
    > no tak, zapomnialem o tym. Dziurki w blacie robic nie ma sensu i nie
    > mozna bo zaleje czujke syf predzej czy pozniej. Zostaje metoda pomiaru
    > temperatury pod garnkiem, ale wydaje mi sie ze bezwladnosc czujnika pod
    > tafla szkla moze byc za duza w stosunku do predkosci nagrzewania sie
    > garnka? Bo trzeba odciac powiedzmy po osiagnieciu 300C przez naczynie.
    > Ale moze sie myle, na pewno sa szybkie czujniki. Jak odetniesz przy 400C

    A może na odwrót - rozwiązanie podobne jak w niektórych lutownicach
    Wellera. Dno garnka z materiału o odpowiedniej temperaturze Curie - w
    razie przegrzania garnek przestaje skutecznie zwierać pole pętli,
    kuchenka odcina prąd (albo - podobnie jak aluminiowymi garnkami, spada
    wydajność grzania).
    Kto sie bierze za produkcje ekskluzywnych garnków ze stabilizacją
    temperatury? :)
    GRG

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: