eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyPrzechowywanie lubczyka i mięty. › Re: Przechowywanie lubczyka i mięty.
  • Data: 2015-06-24 22:10:57
    Temat: Re: Przechowywanie lubczyka i mięty.
    Od: Krycha <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2015-06-24 o 17:04, Kris pisze:
    > Lubczyk imięta strasznie mi się rozrosły.
    > Jak to przechowujecie?
    > Suszycie?, zamrażacie?

    Może tak:
    "Syrop miętowy:
    2 litry wody,
    20-30 gałązek mięty,
    50 dag cukru,
    2 dag kwasku cytrynowego, zagotować.

    Gałązki mięty umyć i osuszyć. Wodę zagotować z cukrem i kwaskiem
    Do gorącego syropu włożyć gałązki mięty, przykryć i odstawić na 24
    godziny, po czym wyjąć gałązki, syrop zagotować i przełożyć do
    buteleczek i zakręcić. Nie pasteryzować, ( ja przed wyjęciem gałązek
    krótko je popyrkoliłam).
    Nie jest to jakiś gęsty syrop, ale do letnich napojów idealny."

    Krycha.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1