eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaCzy w benzynie rozpuszcza się sól? [Mycie płytki] › Re: Czy w benzynie rozpuszcza się sól? [Mycie płytki]
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
    stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.new
    s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Czy w benzynie rozpuszcza się sól? [Mycie płytki]
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    References: <5d5fe353$0$512$65785112@news.neostrada.pl>
    <5d5fe509$0$536$65785112@news.neostrada.pl>
    <5d5fe8c0$0$508$65785112@news.neostrada.pl>
    <8191946801$20190823152735@squadack.com>
    <5d60368f$0$542$65785112@news.neostrada.pl>
    <5d616634$0$518$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <qjs7nd$fdm$1$jrakus@news.chmurka.net>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5d61bd78$0$17351$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5d61c353$0$540$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5d630742$0$17346$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5d63b8cd$0$535$65785112@news.neostrada.pl>
    <5d63beb5$0$511$65785112@news.neostrada.pl>
    From: robot <a...@o...pl>
    Date: Mon, 26 Aug 2019 16:18:33 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/60.8.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <5d63beb5$0$511$65785112@news.neostrada.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 39
    Message-ID: <5d63ea38$0$17348$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 82.139.185.195
    X-Trace: 1566829112 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 17348 82.139.185.195:52355
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:745217
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2019-08-26 o 13:11, RadoslawF pisze:
    > W dniu 2019-08-26 o 12:47, robot pisze:
    >
    >>>>> Przyjmuję do siebie grzeczną uwagę
    >>>> Hm, dzięki za podniesienie poziomu, w stronę bardziej kulturalną.
    >>>> Wszak moja uwaga była jednak nieco opryskliwa   :)
    >>>
    >>> Nawet przy wódce trzeba z kulturą. A może zwłaszcza.
    >>>
    >>>>> Mógłbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat babcinej techologii
    >>>>> "robienia koniaku"?
    >>>> Niestety, potomnym szczegółów nie przekazała. Wiem tyle, że prócz
    >>>> śliwek (dla smaku) wchodziła tam herbata (dla koloru). A co jeszcze,
    >>>> to już zero info!
    >>>
    >>> Dodatek dla smaku, dodatek dla koloru -- to wyczerpuje znamiona bycia
    >>> nalewką. Intuicja wiodła mnie w dobrym kierunku.
    >>>
    >>> O podróbach koniaku przez barwienie (np. bejcą do drewna) i dosmradzanie
    >>> dowolnego spirytu wiele słyszałem w latach dziewięćdziesiątych. Ale wtedy
    >>> było to domeną mafii, a nie babć.
    >
    > To chyba na skalę przemysłową.
    > Na skalę domową dwie czy trzy rodzynki i szczypta herbaty na flaszkę.
    >
    >>>> Natomiast całkiem udatnie koniak naśladować może bimberek, no, ale
    >>>> tylko taki z najwyższej półki.
    >>>
    >>> Albo najniższej, piwnicznej. To wymaga leżakowania w drewnie. I nie
    >>> będzie udawaniem, jeśli pominąć nazwę.
    >>>
    >> No ale zaraz. Koniak się robi przez destylacje wina z winogron. To co to ma
    wspólnego z bimbrem?
    >
    > Koniak z bimbrem ma wspólny smak i zapach.
    > Drożdżami czuć.  :-)
    >
    >
    Oczywiście , tak tak, masz rację.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: