eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyPowidła z węgierek › Re: Powidła z węgierek
  • Data: 2016-08-27 20:51:31
    Temat: Re: Powidła z węgierek
    Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Sat, 27 Aug 2016 10:41:52 +0200, Tomasz napisał(a):

    > W tym roku postanowiłem zrobić powidła z węgierek.

    A powidła najbezpieczniej zrobić w piekarniku - masz kuchnię kaflową, to
    śliwki tylko wstępnie rozsmażasz na fajerkach w płaskim rondlu, a jak się
    rozleją, to do piekarnika na noc i już nie podkładaj do ognia. Następnego
    dnia doprowadź do wrzenia w PIEKARNIKU (już nie na ogniu, bo podgęstniałe
    łatwo przywierają), kilka razy przemieszaj i zostaw znowu na noc jak
    poprzednio. Powinno wystarczyć, ale jeśli nie, to trzecia nocka tak samo
    :-)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1