eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniejaka żywica ? › Re: jaka żywica ?
  • Data: 2015-03-23 14:13:43
    Temat: Re: jaka żywica ?
    Od: Kżyho <k...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2015-03-22 o 10:26, ToMasz pisze:
    > witam
    > mam taki plan, aby naprawić... powiedzmy "blat kuchenny". To znaczy coś
    > co będzie miało dotykowy kontakt, sporadyczny, ale jednak, z żywnością.
    > Na wszystkich żywicach są dziesiątki ostrzeżeń o szkodliwości. wydawało
    > mi się że dotyczy to żywic przed utwardzeniem. ale jednak nie. podobno
    > obudowa lupy z epidianu5 uszkodziła brew naukowcowi używającemu lupy.
    > Do dyspozycji mam żywice poliestrową (capi), epoksydową, lakier do auta
    > (akryl +utwardzacz) lakier do parkietów vidaron. Czego byście użyli?
    > Może jest jakaś specjalna żywica która ma atest na kontakt z żywnością?

    Ja tam się na tym zupełnie nie znam, ale pamiętam jeszcze za małego
    chłopaka, że ojciec wszystkie pęknięte talerze kleił dwuskładnikowym
    Distalem. Potem sam tak robiłem. Niektóre z tych talerzy czy kubków
    pewnie do dzisiaj używane. Wszyscy żyją i mają się względnie dobrze ;)

    Pzdr
    --
    /__/_* /
    / ) /_(//)()
    /

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1