eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaJak działa kuchnia indukcyjna? › Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
  • Data: 2009-09-18 09:30:48
    Temat: Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
    Od: "Papkin" <s...@s...net> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    > Szklo jest nieprzezroczyste w podczerwieni 8-14um, przynajmniej
    > sodowe i sodowo-wapniowe.

    no tak, zapomnialem o tym. Dziurki w blacie robic nie ma sensu i nie mozna bo
    zaleje czujke syf predzej czy pozniej. Zostaje metoda pomiaru temperatury pod
    garnkiem, ale wydaje mi sie ze bezwladnosc czujnika pod tafla szkla moze byc za
    duza w stosunku do predkosci nagrzewania sie garnka? Bo trzeba odciac powiedzmy
    po osiagnieciu 300C przez naczynie. Ale moze sie myle, na pewno sa szybkie
    czujniki. Jak odetniesz przy 400C to chyba tez garnek sie da uratowac. Ten
    ktory widzialem świecił już, ale nadal dobry i nie przecieka, tefal firma. Z
    tym ze to jest tak zrobione ze jest zwykly garnek ktory jest wytloczony, zero
    polaczen przy dnie to i tak nei bedzie przeciekac ;). A na dno od spodu jest
    dolepiony taki "podstawek" i bardzo ladnie jest to polaczone tak ze ledwo co
    widac spoine. No ale po takim katowaniu ze spoiny pocieklo, ale sa to ilosci
    minimalne - 2 kropeki czegos ala cyna. Kot pouczony by nie wylaczac blokady ;)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: