eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaJak działa kuchnia indukcyjna? › Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
  • Data: 2009-09-18 09:52:10
    Temat: Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
    Od: "marko1a" <m...@l...de> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Zaletą kuchni indukcyjnej jest to, że pole grzewcze ma temperaturę prawiew
    taką jak garnek a przecież garnek ma prawie taką temperaturę jak to co sie w
    nim znajduje.
    Myślę że czujnik temperatury przyklejony pod płytą ceramiczną wskaże nieco
    tylko mniejszą temperaturę niż obecna w garnku.
    może 1-2 stopnie mniej ale to da się łatwo skorygować programowo.
    W takim przypadku wskazane jest wręcz zaimplementowac jakąś inteligencję w
    kuchni.
    Np. przycisk szybkiego wyboru " zagotowanie wody" Wstawiamy garnek z wodą,
    naciskamy ten przycisk. Pole indykcyjne wyłączy się automatycznie pole gdy
    temperatura czujnika osiągnie 100stopni.
    Albo smażenie i następnie wybór w jakiej temperaturze oleju, np. od 150-270
    stopni co 10 stopni.
    Gotowanie na małym lub dużym ogniu to byłby zakres temperatur 95-110 (moze
    120?)
    Problem ze spalonymi garnkami i patelniami byłby rozwiązany.
    Nie uważam aby coś takiego znacznie podrożyło koszt kuchni indukcyjnej.

    Marek


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: