eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaKuchenka indukcyjna i piekarnik › Re: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
  • Data: 2014-04-22 20:38:02
    Temat: Re: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
    Od: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wroc[kropka]pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2014-04-22 19:51, J.F pisze:
    > Użytkownik "Paweł Pawłowicz" napisał
    > W dniu 2014-04-22 16:35, Zachariasz Dorożyński pisze:
    >>> [...]
    >>>>> Przy gotowaniu ziemniaków albo wołowiny szybkość gotowania wody nie
    >>>>> ma praktycznie znaczenia.
    >>>> Akurat przy wołowinie ma. I to bardzo duże.
    >>>
    >>> zawsze mi się wydawało że wołowinę trzeba długo gotować.
    >
    >> A rosół (zgadnij z czego) grzać powoli. Czyli jednak szybkość ma
    >> znaczenie.
    >
    > Zaraz ... "wolno" gotujaca sie woda ma 100C, a "szybko" gotujaca woda ma
    > 100C.

    Nie jest to prawda. Transport energii wymaga różnicy temperatur, "szybko
    gotująca się" woda ma wyższą temperaturę niż "wolno gotująca się", choć
    nie jest to duża różnica.
    Pisałem jednak o czymś innym. "Rosół grzać powoli" oznacza wolno
    podnosić jego temperaturę.

    P.P.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: