eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domUszczelnienie wędzarni. › Re: Uszczelnienie wędzarni.
  • Data: 2015-01-19 22:52:23
    Temat: Re: Uszczelnienie wędzarni.
    Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Mon, 19 Jan 2015 13:32:21 -0800 (PST), k...@g...com
    napisał(a):

    > W dniu poniedziałek, 19 stycznia 2015 22:21:00 UTC+1 użytkownik JDX napisał:
    >> Jest sobie ~15-letnia wędzarnia zbita z dębowych, niczym nie
    >> konserwowanych deseczek. Po tylu latach stania pod gołym niebem porobiły
    >> się już spore szczeliny pomiędzy deskami. Wobec tego pomyślałem sobie,
    >> że trzeba w końcu je czymś zapchać. Na razie rozważam silikon
    >> wysokotemperaturowy Soudala
    >> (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/365-silikon
    -wysokotemperaturowy) lub,
    >> w wersji oszczędnej, silikon uniwersalny
    >> (http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/359-silikon
    -uniwersalny). W tym
    >> drugim przypadku muszę najpierw włożyć termoparę do wędzarni aby
    >> przekonać się jaka jest temperatura spalin na "wejściu". W każdym razie
    >> nie mam bladego pojęcia jak takie silikony zachowają się przy
    >> temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
    >> chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
    >> takiego?
    >
    > Jak to nie jest wędzarnia z podajnikiem drewienek co się zrębki albo zrąbki
    nazywają to weź ją spal i kup nową nowoczesną co na kilka godzin wędzenia zużyje 20
    deko drewna a nie pół taczki. Unia nie bez powodu zakazała sprzedaży toksycznych
    wędzonek.

    Głupiś. Unia to mi może wiesz co?
    Tobie bym zresztą nie sprzedała - kup sobie w sklepie, tam masz samo
    zdrowie :->

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1