-
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!news.uzoreto.com!newsfeed.
xs4all.nl!newsfeed8.news.xs4all.nl!feeder1.feed.usenet.farm!feed.usenet.farm!pe
er03.ams4!peer.am4.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostr
ada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostra
da.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Transformator z mikrofalówki
Newsgroups: pl.misc.elektronika
References: <b...@g...com>
<c...@g...com>
<sf6tkh$lo$1@gioia.aioe.org> <611808cc$0$517$65785112@news.neostrada.pl>
<c...@g...com>
<6118de83$0$515$65785112@news.neostrada.pl>
<61194411$0$501$65785112@news.neostrada.pl>
<61195017$0$519$65785112@news.neostrada.pl>
<6119543e$0$515$65785112@news.neostrada.pl>
<sfbsmi$sb0$1$Janusz@news.chmurka.net>
<6119790c$0$559$65785112@news.neostrada.pl>
<sfbtkf$sns$1$Janusz@news.chmurka.net>
From: Paweł Pawłowicz <pawel.pawlowicz13@gmailDOTcom>
Date: Mon, 16 Aug 2021 11:34:06 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
Thunderbird/78.13.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <sfbtkf$sns$1$Janusz@news.chmurka.net>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Language: pl
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 22
Message-ID: <611a310e$0$551$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.30.112.158
X-Trace: 1629106446 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 551 83.30.112.158:50087
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2341
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:766693
[ ukryj nagłówki ]W dniu 15.08.2021 o 22:32, Janusz pisze:
> W dniu 2021-08-15 o 22:29, Paweł Pawłowicz pisze:
>> W dniu 15.08.2021 o 22:16, Janusz pisze:
>> [...]
>>> W piekarniku mam rożen i go w ogóle nie używam bo wystarcza
>>> termoobieg (do którego już drugą grzałkę wymieniam), kurczaka nabija
>>> się na stojak i stawia na tacy,obracanie zbędne przy termoobiegu a
>>> skórkę ładnie przyrumieni.
>>
>> Jeśli chcesz ładnie przyrumienioną skórkę, posmaruj roztworem cukru
>> (lub lepiej miodu) przed pieczeniem. Miodu niedużo. To się nazywa
>> reakcja Maillarda.
>>
>> P.P.
> Tak właśnie żona robi ale ja nie przepadam bo skórka za słodka jak dla
> mnie.
Cukru trzeba naprawdę mało. Jeśli jest słodko, to znaczy, że było go za
dużo. Cukry proste (miód, glukoza) są skuteczniejsze niż sacharoza
(reakcja jest szybsza).
P.P.
Następne wpisy z tego wątku
- 17.08.21 14:58 J.F
Najnowsze wątki z tej grupy
- Jak sie smazy elektronike z odleglosci kilkuset metrów?
- William Shockley, co-inventor of the transistor
- Gazowy kocioł CO regulacja cyklingu i regulacja pogodowa
- Zamek elektroniczny
- szablon do pasty DIY
- Głośnik potrzebny
- Silikonowy przewód ekranowany
- Wtyk bananowy ekranowany
- Co może być gorsze od pożaru elektryka?
- daltonizm
- Mały Linux
- Superkondensator. Czy to się uda?
- Stare filmy o technice
- Zasilanie własnych konstrukcji przez PoE
- Jak działa domofon?
Najnowsze wątki
- 2025-11-07 Warszawa => Asystent ds. Sprzedaży i Rozwoju Klienta <=
- 2025-11-07 Wrocław => Programista React ze znajomością C++ <=
- 2025-11-07 Lublin => Programista Delphi <=
- 2025-11-07 OBD2 napięcie akumulatora
- 2025-11-06 citek i GP.
- 2025-11-06 envelo - list polecony
- 2025-11-06 Ostrów Wielkopolski => Specjalista ds. Marketingu Online (PPC) <=
- 2025-11-06 Warszawa => Strategic Account Manager <=
- 2025-11-06 Warszawa => Senior Frontend Developer (React + React Native) <=
- 2025-11-06 Ktoś się wybiera?
- 2025-11-05 Warszawa => C Programmer <=
- 2025-11-05 Rzeszów => International Freight Forwarder <=
- 2025-11-05 Warszawa => OSS System Administrator <=
- 2025-11-05 Gdańsk => Programista Delphi <=
- 2025-11-05 Warszawa => AWS Cloud Engineer <=




Elektromobilność dojrzewa. Auta elektryczne kupujemy z rozsądku, nie dla idei