eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikakty81-250 › Re: kty81-250
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.internetia.pl!no
    t-for-mail
    From: Michoo <m...@v...pl>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: kty81-250
    Date: Thu, 15 Nov 2012 17:13:54 +0100
    Organization: Netia S.A.
    Lines: 20
    Message-ID: <k834ne$1tu$1@mx1.internetia.pl>
    References: <k80pfq$799$1@node1.news.atman.pl>
    <19i1zh5mw7sqe$.12yhmpsnnjuzp.dlg@40tude.net>
    <k80q95$82s$1@node1.news.atman.pl> <k80qb3$84l$1@node1.news.atman.pl>
    <50a41ac8$0$26685$65785112@news.neostrada.pl>
    <50a50e31$0$1302$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: 83.238.197.12
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: mx1.internetia.pl 1352996398 1982 83.238.197.12 (15 Nov 2012 16:19:58 GMT)
    X-Complaints-To: a...@i...pl
    NNTP-Posting-Date: Thu, 15 Nov 2012 16:19:58 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <50a50e31$0$1302$65785112@news.neostrada.pl>
    X-Tech-Contact: u...@i...pl
    User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686 on x86_64; rv:10.0.6esrpre) Gecko/20120817
    Icedove/10.0.6
    X-Server-Info: http://www.internetia.pl/
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:638089
    [ ukryj nagłówki ]

    On 15.11.2012 16:45, Paweł Pawłowicz wrote:
    > W dniu 2012-11-14 23:27, Mario pisze:
    >> W dniu 2012-11-14 20:10, identyfikator: 20040501 pisze:
    >>> nie wiem jak uzyskać stabline 100 stopni,
    >>
    >> Wrzątek ma stabilne 100 stopni. Przynajmniej dopóki cała woda się nie
    >> wygotuje.
    >
    >
    > Nie. Trzeba uwzględnić ciśnienie zewnętrzne, przegrzewanie się wody i
    > nierównowagowość procesu. Trudno o gorszy wzorzec, błąd wynosi kilka
    > stopni.

    Jesteś pewien? Afaik różnice kilku stopni były widoczne ale w 30
    litrowym garnku brzeczki. W momencie kiedy mamy "kotłującą się" wodę to
    temperatura wynosi 100*C z dokładnością poniżej 0.5 stopnia).

    --
    Pozdrawiam
    Michoo

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: