eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaStal na nóż › Re: Stal na nóż
  • Data: 2021-10-24 14:51:26
    Temat: Re: Stal na nóż
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    wtorek, 19 października 2021 o 10:40:22 UTC+2 robot napisał(a):
    > Chciałem sobie kupić plasterek dobrej stali i zrobić z niego nóż kuchenny.
    > Cały proces wykonania noża jest możliwy do wykonania w moich warunkach
    > domowych, oprócz hartowania.
    >
    > I pytanie moje jest takie (pewnie głupie): czy są stale które nie
    > wymagają hartowania żeby były twarde? Stale proszkowe się hartuje?
    > Właśnie na twardości najbardziej mi zależy.
    Kup pręta i przekuj a nie piłuj z plasterka. Albo rozetnij łożysko. Na gorąco
    wyprostuje pierścień zewnętrzny i potem wypiluj kształt. Stal na łożyska po
    odpuszczeniu daje się pilowac pilnikiem. Z gotowych stalkę kup i obrób na szlifierce.
    I ostatnia rada kup sobie nożyk zamiast go robić. Nic lepszego niż dobry kupny nie
    zrobisz a będzie sporo droższy od kupnego.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: