eGospodarka.pl
bezpłatny program PIT 2019

eGospodarka.plGrupypl.comp.pecetBrak obrazu na monitorze. › Re: Brak obrazu na monitorze.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder7.news.weretis.net!border2.nntp.ams1.gi
    ganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl
    !unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Brak obrazu na monitorze.
    Newsgroups: pl.comp.pecet
    References: <r1gfe5$16qc$1@gioia.aioe.org>
    <5e3bcf4f$0$17349$65785112@news.neostrada.pl>
    <r1gne2$bav$1@gioia.aioe.org>
    From: Trybun <L...@j...cb>
    Date: Thu, 6 Feb 2020 11:04:33 +0100
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:68.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/68.4.2
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <r1gne2$bav$1@gioia.aioe.org>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Content-Language: pl
    Lines: 33
    Message-ID: <5e3be4b0$0$17350$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 188.33.137.231
    X-Trace: 1580983472 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 17350 188.33.137.231:50101
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.comp.pecet:1266236
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 06.02.2020 o 10:48, Poldek pisze:
    > W dniu 2020-02-06 o 09:33, Trybun pisze:
    >> W dniu 06.02.2020 o 08:32, Poldek pisze:
    >>>
    >>> Mam dwa bliźniacze Esprimo p5615. Do obu wsadziłem karty graficzne
    >>> GT 1030 i pięknie to działa. Tzn. w obu działało przez kilka lat, aż
    >>> jednego dnia w jednym znikł obraz na monitorze. Sądziłem, że padła
    >>> GT 1030, ale zamieniłem karty i karta z niesprawnego działa w
    >>> sprawnym, a karta ze sprawnego nie działa w niesprawnym. Po wyjęciu
    >>> GT1030 i wsadzeniu oryginalnej przelotki z płyty na DVI obraz jest.
    >>> Czy jest coś, co można zrobić, poza oddaniem kompa do utylizacji?
    >>> Trochę mi żal, bo jest doinwestowany we wszystko, co się dało
    >>> wymienić - CPU, RAM, SSD.
    >>> Sprawdziłem i tak samo jest pod Win7, Win10, linuxem live. Czyli
    >>> całkowity brak obrazu, nie ma nawet winiety biosu na początku.
    >>
    >>
    >> Czyli sprawa chyba jasna - coś nie tak ze slotem w którym siedzi
    >> karta. Nie jestem ekspertem ale chyba faktycznie pozostała utylizacja.
    >>
    >
    > Dodam jeszcze, że radiator karty jest ciepły, tak samo jak tej w
    > sprawnym komputerze. Czyli wyglądałoby, że zasilanie dochodzi.
    > W międzyczasie korzystając z oryginalnej przelotki przywróciłem
    > ustawienia domyślne BIOSu. Wyjąłem pastylkę z płyty na parę minut i
    > włożyłem nową, świeżą. Wyjąłem moduły RAM i wsadziłem ponownie. Coś
    > jeszcze można wykombinować?


    Na pewno nie zaszkodzi przedmuchać slot sprężonym powietrzem, kropelka
    WD-40 też nie zawadzi. W sumie dziwne to trochę że BIOS nie alarmuje o
    awarii.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki
bezpłatny program PIT 2019

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: