eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaStal na nóż › Re: Stal na nóż
  • Data: 2021-10-20 14:56:40
    Temat: Re: Stal na nóż
    Od: WM <c...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    wtorek, 19 października 2021 o 10:40:22 UTC+2 robot napisał(a):
    > Chciałem sobie kupić plasterek dobrej stali i zrobić z niego nóż kuchenny.
    > Cały proces wykonania noża jest możliwy do wykonania w moich warunkach
    > domowych, oprócz hartowania.
    >
    > I pytanie moje jest takie (pewnie głupie): czy są stale które nie
    > wymagają hartowania żeby były twarde? Stale proszkowe się hartuje?
    > Właśnie na twardości najbardziej mi zależy.
    W starej księdze bizantyjskiego mnicha jest zalecenie, by stal hartować w moczu
    małego ryżego chłopca.
    Mocz zawiera związki azotu, więc może jakieś azotowanie przy tym było?
    Wiek i kolor włosów zapewne był bez znaczenia.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: