eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikamoc emitowana przez tel. komorkowy › Re: moc emitowana przez tel. komorkowy
  • Data: 2009-05-21 18:59:20
    Temat: Re: moc emitowana przez tel. komorkowy
    Od: Atlantis <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Tomasz Wójtowicz pisze:

    > Ja jeszcze dodam, że do XIX popularne było szprycowanie wędlin
    > arszenikiem i nie wiadomo jeszcze jakimi innymi świństwami (dla
    > zachowania świeżości). Ale konserwanty nagle zaczęły ludziom szkodzić
    > dopiero dzisiaj, kiedy wprowadzono kategoryzację Exxx i konserwanty są
    > pod kontrolą.

    Oczywiście. Poza tym na porządku dziennym było jedzenie nieświeżej
    żywności (no bo jak przechowywać?) powodującej w najlepszym wypadku
    problemy gastryczne w najgorszym zejście połowy wioski na cholerę albo
    dur brzuszny.
    Ludzie mają jakąś dziwną tendencję do gloryfikowania wszystkiego co
    "naturalne" jakby to miało być lepsze. Śmiem wątpić czy naturalnie
    brudna żywność albo naturalnie nadpsute mięso ubitego już jakiś czas
    temu prosiaka, zakażonego w dodatku włośnicą jedzone przez naszych
    przodków było zdrowsze od "chemii" sprzedawanej w supermarketach.
    Niestety sposób w jaki naucza się historii w szkołach ma tutaj
    podstawowe znaczenie. Poświęca się mnóstwo czasu na wkuwanie dat bitew,
    wojen i traktatów czy kolejności panowania władców, a praktycznie ani
    słowem nie wspomina się o czymś takim jak historia życia codziennego...
    Może wtedy ludzie byliby bardziej zadowoleni z tego co mają zamiast
    narzekać na wszystko dookoła...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: