eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaStal na nóż › Re: Stal na nóż
  • X-Received: by 2002:a0c:c983:: with SMTP id b3mr99787qvk.26.1634911563606; Fri, 22
    Oct 2021 07:06:03 -0700 (PDT)
    X-Received: by 2002:a0c:c983:: with SMTP id b3mr99787qvk.26.1634911563606; Fri, 22
    Oct 2021 07:06:03 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news.uzoreto.com!weretis.net!feeder8.news.weretis.net!pro
    xad.net!feeder1-2.proxad.net!209.85.160.216.MISMATCH!news-out.google.com!nntp.g
    oogle.com!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.sci.inzynieria
    Date: Fri, 22 Oct 2021 07:06:03 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <3...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=89.206.43.230;
    posting-account=s_knbgoAAABnjazG523hnYRJDlH9qW0F
    NNTP-Posting-Host: 89.206.43.230
    References: <616e8473$0$528$65785112@news.neostrada.pl>
    <e...@g...com>
    <6171a453$0$513$65785112@news.neostrada.pl>
    <a...@g...com>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <f...@g...com>
    <3...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <6...@g...com>
    Subject: Re: Stal na nóż
    From: Konrad Anikiel <a...@g...com>
    Injection-Date: Fri, 22 Oct 2021 14:06:03 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.inzynieria:46344
    [ ukryj nagłówki ]

    On Friday, 22 October 2021 at 13:26:52 UTC+2, WM wrote:
    > piątek, 22 października 2021 o 11:35:45 UTC+2 Konrad Anikiel napisał(a):
    > > On Thursday, 21 October 2021 at 23:02:38 UTC+2, Jarosław Sokołowski wrote:
    > > > Pan Konrad Anikiel napisał:
    > > >
    > > > > A noże z proszków to w ogóle przerost formy nad treścią [...]
    > > >
    > > > Odwrotnie niż banalna zupa z proszku.
    > > W takim nożu z proszku trzeba dodać dużo treści powiedzmy niewidocznej dla
    zwykłego zjadacza zupy. Jakieś tam metalurgie, obróbki cieplne, techniki spajania,
    obróbki ubytkowej, samo szlifowanie to temat na doktorat. A do zupy? No coż, do zupy
    dodaje się wody.
    > > > > Tak wyposażony byś opanował obróbkę cieplną do perfekcji.
    > > > > Wszystko dla ludzi.
    > > > Ja znam nawet takich zakręconych, co to w ogródku budują sobie dymarki,
    > > > ściągają skądeś rudy darniowe, dmą w miechy, kują, hartują, a te ostrza,
    > > > to takie całkiem całkiem im wychodzą.
    > > Ludzie dzielą się na takich co wiedzą i na takich co znają takich co wiedzą. Na
    usenetach nawet nie trzeba nikogo pytać kto do której grupy należy. Sam pokaże.
    > Są też i tacy, którzy nie należą do żadnej z wymienionych grup, ale czują
    wewnętrzną potrzebę zademonstrowania swojej dominacji nad innymi.

    Właściwie to że ktoś mówi że zna kogoś kto coś wie to w ogóle nic nie znaczy.
    Jesteśmy w usenecie, są tacy którzy wymagają skupienia przekraczającego ich
    możliwości intelektualne żeby to zrozumieć że tu się przychodzi komuś w czymś pomóc.
    Owszem, w realnym życiu codziennym mogę komuś pomóc jak go skieruję do eksperta, ale
    tu się do ekspertów nie kieruje, tu się albo coś przydatnego komuś napisze, albo jest
    się jakąś tam ilością zmarnowanego czasu. Podpisaną imieniem i nazwiskie, czy tam
    nawet jakąś ksywką. Ja wtym nie widzę dominacji, co najwyżej problem natury takiej na
    której ja się nie znam, bo oni tam chodzą w białych fartuchach, a w inżynierii już
    dawno się fartuchów nie nosi.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: