eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaostrzenie noza › Re: ostrzenie noza
  • X-Received: by 2002:a25:b92:0:b0:672:96c3:89d with SMTP id
    140-20020a250b92000000b0067296c3089dmr13242119ybl.467.1659410753430; Mon,
    01 Aug 2022 20:25:53 -0700 (PDT)
    X-Received: by 2002:a25:b92:0:b0:672:96c3:89d with SMTP id
    140-20020a250b92000000b0067296c3089dmr13242119ybl.467.1659410753430; Mon,
    01 Aug 2022 20:25:53 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.samoylyk.n
    et!usenet.blueworldhosting.com!feed1.usenet.blueworldhosting.com!peer01.iad!fee
    d-me.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!news-out.google.com!nntp.goog
    le.com!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.sci.inzynieria
    Date: Mon, 1 Aug 2022 20:25:53 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <123vq8ru0h19k$.ezeq2d5ifqgv$.dlg@40tude.net>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=24.77.110.106;
    posting-account=jnRHMAoAAACB5EawItMhNTZMy_yOF2XE
    NNTP-Posting-Host: 24.77.110.106
    References: <123vq8ru0h19k$.ezeq2d5ifqgv$.dlg@40tude.net>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <3...@g...com>
    Subject: Re: ostrzenie noza
    From: ptoki <s...@g...com>
    Injection-Date: Tue, 02 Aug 2022 03:25:53 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Received-Bytes: 2494
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.inzynieria:47937
    [ ukryj nagłówki ]

    poniedziałek, 1 sierpnia 2022 o 11:00:20 UTC-5 J.F napisał(a):
    > kuchennego.
    >
    > Temat niedawno byl, a ja sie ciagle nie dowiedzialem -
    > czy po kamieniu nalezy noz przesuwac "ostrzem do przodu", czyli
    > niejako "ostrzyc pod ostrze",
    > czy ostrzem do tylu/z ostrzem.
    >
    > A moze wdłuż ostrza?
    >
    > Przyklady na youtube sa w obie strony.
    >
    > Podobnie na szlifierce.
    >
    >

    Szkol ostrzenia jest milyjon i kazda prawie tak dobra jak inne.
    Ja ostrze na ostrzalce dwustronnej z rodzaju topex.
    Ruchy skosne w stosunku do ostrza i w obie strony.
    Jedna strone noza na grubej stronie, obracam ostrzalke i ostrze na drobnym.
    Nastepnie odwracam noz i ostrze na grubej stronie i ponownie na drobnej.
    Potem odwracam noz i te pierwsza strone ostrza poprawiam na drobnym.
    Ostrzalka mokra.
    Dzieki temu ze Nie zmieniam ustawienia reki nie musze sie zbytnio martwic tym ze
    ostrze mam ostrzone na innym koncie na grubym i cienkim.

    Starcza na tydzien lub dwa. Calosc to jakies 30-60 sekund roboty. Wlacznie z wyjeciem
    ostrzalki i jej namoczeniu.

    Jak chcesz super duper proste katy i ostre to trzeba kombinowac i IMHO nie warto
    zachodu.

    Nawet jak naostrzysz super pieknie to za 2 -3 dni zona zrujnuje takie ostrze krojac
    jakies mrozonki czy dzieciak na blacie chleb pokroi...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: