eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaregulator temperatury wpada we frustrację :) › Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
  • Data: 2017-09-23 19:37:30
    Temat: Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
    Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "Paweł Pawłowicz" <p...@w...up.wroc.pl.> wrote in message
    news:59c6943c$0$15203$65785112@news.neostrada.pl...
    > W dniu 23.09.2017 o 18:46, Pszemol pisze:
    >> "Paweł Pawłowicz" <p...@w...up.wroc.pl.> wrote in message
    >> news:59c68266$0$642$65785112@news.neostrada.pl...
    >>> Długotrwałe parzenie powoduje ekstrakcję garbników. Czy to jest
    >>> korzystne, czy nie? To zależy, w nadmiarze tak. Jak wszystko.
    >>
    >> Lubię tą gorzkość i cierpkość garbników w mocnej herbacie :-))
    >
    > I masz do tego święte prawo :-)

    :-)))

    >>> Przy długim parzeniu zachodzą reakcje kluczowe do rozwinięcia
    >>> "tureckiego" aromatu. Jeszcze raz zachęcam do spróbowania :-)
    >>
    >> Co to za reakcje? Napiszesz więcej?
    >
    > Hasło brzmi: reakcja Maillarda, generalnie jest to reakcja związków
    > aminowych, na przykład aminokwasów, z cukrami. Następująca w kolejnych
    > etapach degradacja produktów prowadzi do powstania związków zapachowych.
    > Ale o tym parę grubych książek jest...

    Przy parzeniu herbaty mamy to samo co przy pieczeniu chleba
    i smażeniu naleśników??

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: